3D animatiefilm schetsontwerp opgeleverd
Inloggen

Inloggen op je account

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Duidelijkheid door 3D beeld

Voor Andermans villabouw hebben wij een villa in Delfgauw ontworpen. Dit ontwerp hebben we al vanaf het eerste moment in 3D getekend, dit 3D model levert alle plattegronden, doorsneden en impressies voor het schetsontwerp, maar is tevens een keurige basis voor de animatiefilm. Deze hebben we dan ook gebruikt tijdens de besprekingen met de opdrachtgever. Het gevolg was een realistisch en ruimtelijk beeld voor de opdrachtgevers, die vervolgens veel sneller overtuigd zijn van het ontwerp.

Schaduwstudies

Niet alleen het gebouw kan in 3D worden gezet, ook schaduwen zijn verwerkt in de film, die op elk gewenst tijdstip van de dag ingesteld kan worden. Schaduwen zijn in 2D tekeningen vaak niet overzichtelijk en realistisch, waardoor er vraagtekens worden gezet bij bijvoorbeeld de schaduwwerking. Een 3D animatie is een overtuigend middel om te laten zien dat de schaduw veel minder effect heeft dan gedacht.

De animatiefilms zijn naast het gebouw en de schaduwen helemaal aangekleed met dynamische elementen, zoals struiken en bomen, die met de wind mee waaien, geanimeerde personen en auto's, en zelfs vliegende vogels. Ruimtelijk inzicht is, in tegenstelling tot 2D tekeningen, niet meer nodig. Na iedere aanpassing van het ontwerp, kan in no time de animatiefilm aangepast worden, zodat er niet gewacht hoeft te worden tot er een definitieve versie klaar is. Er kan vanaf de eerste schets al een 3D beeld gemaakt worden.